2015. október 21., szerda

"Elkurvulás" és megtorlás

Így jár aki nehezen jár! Hétvégén a keresztfiam szalagavatójára voltunk hivatalosak.  Előre tudtam, hogy az unokahúgom aki nem mellesleg cukrászzseni, alaposan bekészül majd, minden számomra tiltott étellel.
- Az a hülye, aki ilyenkor paleózik! - felkiáltással álltam bele a mennyei kaják hosszú sorába Földöntúli gyönyörrel vétkeztem az ízlelőorgazmust okozó sütikkel is. Még a csomagba is jutott a  jókból, így még tegnap is boldogan áldoztam Luccullusnak. Annak ellenére, hogy egymást érték a figyelmeztető jelek.Felfúvódás, lassú emésztés, gyomorfájdalom, végül pedig tegnap este a szörnyű lelkifurdalás. Ezer szerencse, hogy mérlegem elromlott, mert dobtam volna egy hátast szerintem a mutatótól a négynapos orgia eredményeképpen. Node! Nem adjuk fel és nem punnyadunk a visszaszedett  háj közepén trónolva, hanem keményen megtoroljuk a magunkon esett, magunknak okozott csorbát! Ma, amikor a családnak késztettem a csirkehúsos, sajtszószos pennetésztát, aszkétikus mosollyal kavargattam közben a mai napra szánt párolt zöldségeimet. Ennyit mára a nyújtózó gyomornak. Sárgarépa és zeller, mint a mellékelt kép mutatja, este meg egy alma.  Zöld! Hogy eltökéltségemet bizonyítsam, még a holnapi szülinapomon sem nyúlok tortához és az általam, saját magamnak készítendő sült pecsenyéből is csak igen mértékkel fogok enni, azt is zöldségágyon. Siratva 46 eltelt évemet és a pacsekolt krumplit. Persze némi borot majd engedélyezek magamnak az belefér.. De most keményen lezúzom a vétkező állatot és így hét végére visszaáll a rend! A fejben a hájban a gyomorban! Tehát ha a falánkság bűnébe esel hívem, nem az a baj, ha megteszed, hanem ha nem teszel ellenlépéseket a roham vagy alkalom elmúltával. Mára ennyi, megyek szenvedni Csőcsákány!

1 megjegyzés:

  1. A szalagavató egyszer most,.. meg a szülinap is Az a lelkiismeret furdalás meg megérte... Remélem ettél a saját tortádból is... :)

    VálaszTörlés