2013. február 9., szombat

Paleóm története XVI. rész

Jó fogyózó még a saját kínját is a diéta szolgálatába állítja! Fél lábbal felállni igazán hatalmas torna ekkora súly tükrében. Minden felállás egy karhajlítás, nyújtás azaz egy komoly fekvőtámasz és rengeteget kell ugrálnom ügyes bajos dolgaim miatt. A mankóhasználat is igazán orgazmikus élmény amikor majd 200 kilód két tenyereden és a vállaidon nyugszik. Kiváló erőemelő edzés! Még jó, hogy nekem a túlzott erőfeszítés nem újdonság. Mindazonáltal új Magyar szuperhős született.Mankesz Man. Jelszavam a gonosz ellen: Állj vagy körbe biceglek! Tehát az edzés megvolt tegnap jó bőven. Reggeli tegnap szintén rántotta csak most gyíkhússal feljavítva. Ebédre sült szottyos tarját kreáltam. Csak marha nagy kínomban elfelejtettem hozzá magamnak köretet alkotni. Családom még szemes bab levest is evett, ami a palóban tiltott dolog, tehát én nem is kaptam. Mindenestre a benne lévő füstölt bordát nemigen ették így én az köretként használtam a tarjához. sült tarja főtt füstölt bordával. Paleóálom! Csak nem tudtam belőle sokat enni, legalábbis eleget nem, mert magas lázam volt. Mire lement már elfogyott a tarja. Nem baj, gyümölccsel pótoltam. Testvérem, küldött be halódó öccsének különleges olasz narancsot. Attól különleges, hogy a tesóm előtt szedték csütörtökön, tehát űberfriss!Mindenetre nem akarok úgy járni, mint egy nagyon kedves ismerősöm aki fogyókúrás céllal vásárolt egy teljes doboz (25 kg) mandarint mondván, hogy ez úgyis csak gyümi és egy hét alatt felfalta, majd panaszkodott, hogy semmit nem fogyott, pedig csak mandarint evett. No, igen a fruktóz hülye dolgokra képes. Ezért én csak óhatjával eszem gyümit, még a gyüminapokon is. Apropó így a hétfői gyüminapomon lehet változatosan étkezni. Van narancs... meg narancs is van! Ma is jóféle paleós ebédet rittyentek. Egész csirkecombot töltök meg főtt tojással és nem felejtem el a sült zöldséget sem. Időközben megvilágosodtam! Hát nem csak sütőben lehet ződet sütni!!! Há Maaaaaaaaargit!!! Nem muszáj szétégetett , kiszáradt cuccot enni. Sok okos kici kínai feltalálta a wok-ot! Ha az nincs bármilyen serpenyő megteszi. Csak ebben az esetben vékonyabbra kell vágni a ződet! Répa, zeller hagyma, fokhagyma miazmás! Apróra vágod, de előtte egy deci olíva olajban elkeversz némi fűszert ízlés szerint a fokhagymát gerezdekre és bele a serpenyőbe és jól összekevered, majd adsz hozzá egy pohár vizet. Sűrű kevergetés mellett 30 perc alatt megpuhul, főleg ha le is takarod egy fedővel. Marha jó így a ződ köretnek. Ízes, puha, egye meg a fene a pacsekolt krumplit!Talán még meg is borotválkozok ha a mankómtól lehet. Tiszteletetekre! Vagy nem! Holnap, remélhetőleg kevésbé sántán folytatom Egy kép Mankesz Manról:

2 megjegyzés:

  1. Ha sajnálkoznék, az úgysem javítana a helyzeteden. Helyette csodállak! :) Jól csinálod és ezzel erőt adsz nekem is. Tudod, amikor a bicajon szembe fúj a szél és alig kapok levegőt, akkor mindig te jutsz eszembe. Ha te képes vagy a majd 200 (no, csak 180kiloddal tornázni, akkor mi nekem az a 86! Akkor tekerek tovább és sokkal könnyebben!
    Kitartás és TÜRELEM!

    VálaszTörlés
  2. Mindig te jutsz az eszembe, amikor eredményeimet summázom. Köszönöm Maja, hogy megírtad azt a levelet ami végül is rávett arra, hogy belekezdjek. Kitartásom nem evilági, nem tudom honnan, milyen tőről fakad. Őseim keze lehet a dologban, nem akarnak még maguk között látni, félnek, hogy kiszorítanám őket :))

    VálaszTörlés